Header Reklam
Header Reklam

Klimadan Gelen Kötü Kokular ve Bunları Önleyecek Üç Özellik

13 Aralık 2023
Klimadan Gelen Kötü Kokular ve Bunları Önleyecek Üç Özellik

Johnson Controls-Hitachi, konut pazarı için dünya çapında on iki ülke ve bölgeden [a] 2.700'den fazla klima sahibiyle anket yaptı ve tüketicilerin yarısından fazlasının klima iç ünitelerinden kötü koku geldiğini tespit etti.

Bu durum, özellikle yanıt verenlerin %72,89'unun bu kötü durumları bazen veya sık sık yaşadığını belirttiği Çin'de (anakara) veya yanıt veren 5 kişiden 1'inden fazlasının bu durumu sıklıkla deneyimlediği Hindistan'da güçlüdür.

Bu olumsuz deneyim, klimanın iç mekan hava kalitesini iyileştirmek yerine kötüleştirdiği inancıyla, rahatsızlığa ve klimalara yönelik olumsuz bir tutuma neden olabilir.

Klimanın kötü kokmasının ana kaynağı küftür

Klimadan yayılan kötü kokuların ana nedenlerinden biri, iç ünitenin iç bileşenlerinde büyüyebilecek küf ve mantarlardır. Yüksek nem, kötü kokuların yanı sıra iç mekan hava kalitesini bozarak iç mekan sağlık riskleri de oluşturan bu mikroorganizmaların çoğalmasını kolaylaştırır.

Hitachi klimaları küf oluşumuyla nasıl mücadele ediyor?

Hitachi Soğutma ve Isıtma, klimanın kendi kendini temizleme teknolojilerinde yenilik yapan lider bir markadır. Mini splitler, iç ünitenin içini yıllar boyunca temiz tutacak şekilde tasarlanmış çok sayıda özelliği ve teknolojiyi bünyesinde barındırmaktadır.

1. Her klima kullanımından sonra küf koruyucu dahili çalışma

Isıtma veya soğutma işleminden sonra klima her kapatıldığında, iç ünite fanın etkinleştirilmesiyle, Hitachi klima serisine göre yaklaşık 60 dakika daha dahili olarak hava sirkülasyonuna devam eder. İç ünitenin iç yüzeyinin ve bileşenlerinin kurumasına yardımcı olur. En yeni nesil airHome ısı pompalı klimalarda [b], ekstra kuruluk sağlamak için ısı eşanjörü serpantini küf koruma işlemi sırasında geçici olarak 50˚C'ye kadar ısıtılır.

2. FrostWash, ısı eşanjör serpantinindeki küfü temizler
FrostWash, ısı eşanjör serpantinini dondurup eriterek temizlemeye yönelik iyi bilinen bir Hitachi fonksiyonudur. Küçük parçacıklar ısı eşanjörüne yapıştıkça kir birikebilir ve küflenebilir. Test sonuçlarımız [1] FrostWash işleminin serpantine yapışan küfün %95'ini ortadan kaldırabildiğini, virüslere ve bakterilere karşı da güçlü bir etki gösterdiğini ortaya koydu.

Daha da güçlü olan FrostWash 3.0, serpantini donmadan önce 56˚C'ye kadar ısıtan FrostWash'ın yeni nesil versiyonudur. Bu şekilde FrostWash, özellikle klima mutfağa yakın monte edildiğinde iç ünitelerin ısı eşanjörüne yapışabilecek yağlı ve yapışkan parçacıkları da eritebilir.

Paslanmaz Çelik ön filtreler ve NanoTianium ön filtreler [2] küflenmeye karşı özellikle dayanıklıdır.

[1] Kitasato Çevre Bilimi Araştırma Merkezi tarafından test edilmiştir. Test No. 2020_0650. Test modeli: RAS-X22K FroshWash™'ın bir kez çalıştırılmasıyla küf oluşumunun azaldığı gözlemlendi.
[2] Seçilen Hitachi klimalarda mevcuttur

[a] Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, Çin (anakara ve Hong Kong), Hindistan, İtalya, Japonya, İspanya, Tayland, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri

[b] Kullanılabilirlik airHome klima modeline göre değişiklik gösterebilir. Hitachi Soğutma ve Isıtma belgelerinde "Dahili Temizlik" veya "Küf Koruması" olarak adlandırılan özelliktir.

Kaynak: www.hitachiaircon.com 
 



Slider Altına