Header Reklam
Header Reklam

58 Yıldır Yalıtım Sektörünün Lideri Konumunda Yer Almaktayız

15 Aralık 2023
58 Yıldır Yalıtım Sektörünün Lideri Konumunda Yer Almaktayız

Kurumsal tutumları arasında “yenilikçiliğin” önemli bir yeri olan İzocam, Saint-Gobain tarafından düzenlenen ve uluslararası jürinin seçimleriyle takdim edilen Saint-Gobain İnovasyon Ödülleri’nin Süreç İyileştirme kategorisinde 310 proje arasından Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü. İzocam’ın Ar-Ge ve inovasyona verdiği değerin altını çizen İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, şirket faaliyetleri ve yenilikçi ürünleri hakkında bilgi verdi.
“Türkiye’de yalıtım sektörü 58 yıl önce İzocam ile başlamıştır”
Ülkemizde ve faaliyet göstermiş olduğu ihracat pazarlarında yalıtım sektörünün öncüsü olan İzocam, 1965 yılında Türkiye’de, sadece yalıtım ürünü üretmek amacıyla kurulmuş ilk firmadır. Türkiye’de yalıtım sektörü 58 yıl önce İzocam ile başlamıştır.
Tüm yalıtım ürünlerinde sahip olduğumuz %23 pazar payı ile sektör lideriyiz. Uzun yılların deneyim ve tecrübesi ile elde ettiğimiz başarılar sayesinde ISO ilk 500’de daima yer almaktayız. Diğer taraftan 2015 Brand Finance Raporu’na göre de Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında yer alıyoruz. 
Geniş ürün yelpazesine sahip ve her ihtiyaca uygun yalıtım çözümleri sunabilen öncü bir markayız. Zeminden, cephe ve çatıya, duvar ve döşemeden tesisata kadar her uygulama alanı için nitelikli yalıtım malzemeleri üretmekteyiz. İzocam ürünleri, farklı işlevlere sahip her tür binanın ve tesisatın yalıtım ihtiyacına etkin çözümler sunmaktadır. İnşaat ve iklimlendirme sektörleri için yalıtım malzemeleri üretmenin yanı sıra; vagonlardan evlerimizde kullanılan fırınlara, yangın kapılarından güneş kolektörlerine kadar geniş bir alanda ısı ve ses yalıtımı, yangın güvenliğini sağlayan yalıtım ürünlerimizle sektörde faaliyet göstermekteyiz. 
61 bin m²’lik alana sahip olan Dilovası tesisimizde yıllık 75 bin ton kapasite ile ısı ve ses yalıtımı, yangın güvenliği sağlayan Taşyünü üretmekteyiz. 131 bin m²’lik alanda bulunan Tarsus tesisimizde, yıllık 55 bin ton kapasite ile ısı ve ses yalıtımı, yangın güvenliği sağlayan Camyünü imal etmekteyiz. 86 bin m²’lik alanda bulunan GEBKİM tesislerimizde yıllık 560 bin m³ kapasiteli ekstrüde polistiren (Foamboard), 6 bin ton kapasiteli ekspande polistiren (İzopor) ve İzocam Tekiz tesisimizde 4 milyon m² yalıtımlı panel ve sac işleme kapasitesiyle sanayi yapılarına yönelik nitelikli ve hızlı çözümler üretmekteyiz. Eskişehir tesislerimizde ise, 20.000 m²’lik alanda yaptığımız üretimle yıllık 4.500 ton kapasiteli elastomerik kauçuk (Optiflex ve İzocamflex) ve 700 ton kapasiteli polietilen yalıtım ürünlerimizle ısı, ses yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamaktayız.
Ancak İzocam’ın uzmanlığı sadece ürettiği ürünlerle sınırlı değil. Türkiye’nin en önemli projelerine hizmet sunmaya, yalıtım ürünleri ile ilgili ürün ve uygulama danışmanlığı yapmaya devam etmekteyiz. Türkiye ve yurtdışında pek çok projeye yalıtım danışmanlığı hizmeti veren İzocam, her ihtiyaca uygun şekilde sunduğu ürün ve çözümleri ile Türkiye’nin iddialı projelerinde çözüm ortağı olarak yer almakta ve yalıtım danışmanlığı rolünü üstlenmektedir.
“Ülkemizde ve dünyada yalıtım sektöründe 7 farklı ürünü aynı çatı altında üretebilen tek şirket konumundayız”
Ürün portföyümüzde Camyünü, Taşyünü, Ekstrüde Polistiren (Foamboard), Ekspande Polistiren (İzopor Plus), Kauçuk Köpük (İzocamflex, Optiflex), Polietilen Köpük, Taşyünü, PU ve PIR yalıtımlı sandviç panel ile Trapez levha (İzocam Tekiz) bulunmaktadır. Bina ve tesisat için yalıtım malzemeleri üretmenin yanı sıra vagonlardan evlerimizde kullanılan fırınlara, yangın kapılarından güneş kollektörlerine kadar geniş bir alanda ısı, ses ve yangın yalıtım ürünleriyle sektörde faaliyet göstermekteyiz.
İzocam olarak doğru ihtiyaca doğru çözüm geliştirme hedefi ile daha ekonomik ve yüksek ısıl konfor sunan ürünleri piyasaya sunmaya devam etmekteyiz. Yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, İzocam Foamboard ve Manto İzopor Plus, İzocam’ın binaları soğukların olumsuz etkileri kadar sıcaklardan da koruyan başlıca ürünleri arasında yer almaktadır.
İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında ise mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılmaktadır. Isı yalıtımı, yangın güvenliği ve ses yalıtımı ile öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, farklı ebatlarda üretimi, hafifliği ve kolay uygulamasıyla öne çıkmaktadır.
İzocam Foamboard da Türkiye’nin güney kesimlerinde özellikle yazı çok sıcak geçiren illerdeki teras çatılı binalarda tercih edilen bir ürünümüz. Yüksek basma mukavemeti ile birlikte ısı yalıtımı sağlayan İzocam Foamboard, kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlamaktadır. 
Isı yalıtımı için duvarlarda en doğru uygulama ise mantolama sistemleridir. İzocam’ın Manto İzopor Plus ürünü, sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499’a uygun şekilde özel olarak üretilmektedir. Karbon katkılı ekspande polistiren levha olan Manto İzopor Plus, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra hafifliği ve kolay uygulama özelliği ile usta dostu ürünlerimiz arasında yer almaktadır.
“İzocam olarak, inovasyon ve Ar-Ge’ye verdiğimiz değer sayesinde 58 yıldır yalıtım sektörünün lideri konumunda yer almaktayız” 
Ar-Ge ile ilgili hedeflerimize ulaşırken sadece mevcut ürün gamımızı kullanarak değil, yeni teknolojilerden de faydalanarak katma değeri yüksek ürün ve çözümlerle yol kat etmekteyiz. Ürün gamımıza Ar-Ge çalışmalarımız doğrultusunda müşterilerimizin ve pazarın beklentisine uygun yeni ürünler eklemekteyiz. Yalıtım ile ilgili tüm ihtiyaçları karşılayabilen güçlü bir marka olma özelliğimizi de bu sayede korumaktayız. 
Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam olarak, inovasyon alanındaki başarılarımızı bu yıl  uluslararası arena aldığımız önemli bir ödülle de taçlandırdık. Saint-Gobain tarafından organize edilerek uluslararası jürinin seçimleriyle takdim edilen Saint-Gobain İnovasyon Ödülleri (Innovation Awards) çerçevesinde, “Süreç İyileştirme” kategorisinde “Mansiyon Ödülü”nü evimize taşıdık. Dünya çapındaki Saint- Gobain firmalarının katılımıyla, farklı kategorilerde 310 projenin yarıştığı Saint-Gobain İnovasyon Ödülüne, Tarsus Camyünü Tesisi’mizde gerçekleştirdiğimiz proje layık görüldü. Kurumsal tutumlarımız arasında yer alan 'Yenilikçilik', üretim aşamalarımızda da en önemli kriterlerimiz arasında yer almaktadır. İnovasyon vizyonumuzu en üst seviyede tutarak attığımız adımlar neticesinde elde ettiğimiz başarıların, böyle değerli ödüllerle taçlandırılması bizleri mutlu ederek gururlandırmaktadır.